• Labeyrie Fine Foods – Confit de canard

  Posted on mars 17, 2012 by in Labeyrie, Produkter

  Labeyrie är en fransk varumärke som ligger i Bordeaux med produktion i Landes (syd-väst av Frankrike). Labeyrie är den första firma för ankproduker i världen. Nu Labeyrie ägs av Lur Berri som är en Basque varumärke och som distribuera också Lax. Labeyrie har också en IGP som betyder « Ursprungs garanti » för sin anklever.

  Vi ta över distribution av Labeyrie för butiker, stormarknad… Produkter : Ankterrin, Rillettes, anklever, confit de canard, ankfett, anklevermousse…Se också nedan en recept för ankconfit!

  labeyrie

  Confiterad anka med Bordeaux vin: 

  Ta ut anklåren ur burken och tillaga dem i ugn eller stekpanan.

  I ugn : lägg ut delarna av den konserverade ankan på ett ugnspaller och placera en ugnssäker form eller plåt under för att samla upp det smältande fettet från ankan. Stek i ugn ca 15 minuter i 200°C tills ankan fått en fin, gyllenbrunfärg.

  I stekpanna: stek ankdelarna i fettet från burken på medelstark värm i ca 20 minuter tills de blivit gyllenbruna. Vänd dem efter halva tiden.

  Servera med gröna bönor, stekt potatis, svamp och rött vin från Bordeaux t.ex Bordeaux, Bordeaux supérieur, eller Graves.

  Köp confit de canard? Här

   

Comments are closed.